Избраха временен кмет на Беглеж, дариха гориво на жандармерията
Избраха временен кмет на Беглеж, дариха гориво на жандармерията / netinfo

Общинските съветници избраха бившия кмет на село Беглеж Петко Петков за временно изпълняващ длъжността кмет. Досега поста заемаше Петър Цветков от ЗС “Александър Стамболийски”, но той подаде оставка заради здравословни проблеми. Петко Петков ще заема длъжността докато Общинската избирателна комисия в Плевен насрочи дата за избори в Беглеж.

На днешната сесия съветниците гласуваха и да бъдат отпуснати 4 000 литра гориво на жандармерията. Това стана след повторно гласуване. Първоначално местният парламент отхвърли предложението, след което кметът Найден Зеленогорски призова съветниците да преосмислят позицията си. В противен случай има опасност жандармерийските подразделения да спрат да обикалят вилните зони на Плевен от 1 май заради липса на гориво. По предложение на съветника от десницата Христо Каленов, подкрепено и от колегата му от левицата Емил Илиев, общинските съветници прегласуваха решението си и и одобриха отпускането на гориво.

Средствата за закупуването на 4 тона бензин А 95 ще се осигурят от резервен фонд по собствения бюджет на Община Плевен – “местни дейности“.