И тази година Плевен се включва в Седмицата на кърменето
И тази година Плевен се включва в Седмицата на кърменето / archive.dariknews

Тази година темата на Световната седмица на кърменето, която ще се проведе от 1 до 7 август ще бъде „Подкрепа за кърмене: близо до майките", като акцентът ще бъде поставен върху жените, които оказват подкрепа на кърмещите майки.

Все по-често в дните и месеците след раждането се оказва, че броя на кърмещите майки спада рязко, както и че бебетата не са изключително кърмени към 6-тия месец. Периодът, в който майките често нямат повод да посещават здравни специалисти, е времето, в което подкрепата на обществото за майките е от особена важност.

Подкрепата за продължаване на кърмене може да бъде предоставяна по много различни начини. Традиционно тя се осигурява от семейството. С промените, които настъпват в обществото, и в частност урбанизацията на населението, се налага появата на различни подходи в оказването на подкрепа за доста по-широк кръг майки, без значение дали тя се предоставя от Ла Лече Лига, Лидери и помощници за кърмене, обществени личности, или от приятелки, които също са майки, и/или бащите/партньорите.

За пореден път Ла Лече Лига България ще отбележи Световната седмица на кърменето от 1 до 7 август с множество събития в цялата страна. Плевен е сред градовете, в които ще се организират срещи, посветени на „Подкрепа за кърмене: Близо до майките".
В тази връзка настояща местна плевенска кърмаческа неформална група с подкрепата на Ла Лече Лига - град Плевен организира конкурс „Кърменето вдъхновява"

"Вие и Вашето семейство обичате да ръкоделствате, фантазирате и изработвате, а кърменето и животът с бебето са Ви дали творчески пориви и арт идеи? Участвайте в конкурса на ЛЛЛ Плевен! https://www.facebook.com/LLLPleven", приканват организаторите от Ла Лече Лига - Плевен.

Ла Лече Лига Интернешънъл започва като малка група за подкрепа близо до Чикаго, САЩ, през 1956-та година. Организацията се е превърнала в световен лидер в подкрепа на кърменето. Мисията на Ла Лече Лига Интернешанъл е да помага на майките по света да кърмят посредством подкрепа от майки за майки, окуражаване, информация и обучение, както и популяризира по-доброто разбиране на кърменето като важен елемент за здравословното развитие на детето и майката.