Хубава работа ...ама нашенска
Хубава работа ...ама нашенска / Dariknews.bg архив
"Хубава работа ...ама нашенска"
32783
"Хубава работа ...ама нашенска"
  • "Хубава работа ...ама нашенска"

Комедията "Хубава работа ... ама нашенска" е първото премиерно заглавие за новия театрален сезон на Драматично-куклен театър "Иван Радоев" в Плевен. Тя ще бъде поставена на днес от 19.00 часа. Постановката е импровизация по класически български комедийни текстове, които звучат актуално и днес - "Криворазбраната цивилизация", "Бай Ганьо", "Големанов" и други. Режисьор е Димо Дешев.

Представлението е съвместна работа на 10-ма актьори от плевенския театър и Общинската хорова формация, разказа за Дарик самият режисьор. Според него, комедията "Хубава работа ... ама нашенска" е един своеобразен опит да се събуди националната ни идентичност, която може би започваме да губим покрай гледането на чужди сериали. Замисълът на режисьора е класическите текстове малко да се посъживят, тъй като са остарели и амортизирани.

Самото заглавие пък е провокация към зрителите. Много народи използват тази сентенция, поясни Димо Дешев. Сърбите казват "Хубава работа, ама българска", турците - "Хубава работа, ама гръцка", а в някои страни се казва "Хубава работа, ама австрийска". Според думите на режисьора, всеки народ си има недостатъци и съответно обвинява за тях някой комшия затова решил заглавието да е "Хубава работа ... ама нашенска". По този начин се набляга на факта, че всички ние на Балаканите сме малко или много комедийни и несъвършени, допълни Димо Дешев. Подробности чуйте от Димо Дешев в прикачения файл...