/ dariknews.archive
След края на срещата между представители на бизнеса и институциите в Плевен, кметът на града Георг Спартански и кметът на Ловеч Корнелия изразиха пред Дарик накратко впечатлението си от проведения форум:
 

biznes
dariknews.archive


„При всички случаи, когато има диалог, има и положителни резултати в по-близко и по-далечно бъдеще. Крайно време е ние - българите да се научим да гледаме в една посока, а за да се случи това е нужен диалог. Една птичка пролет не прави.

Посланикът на Франция се срещна с кмета на Плевен

От нас зависи как ще се организираме - държавна влааст, местна власт и гражданско общество, за да се случват нещата. Просто трябва да разберем, че всички сме в една лодка и трябва всички заедно да гребем продължително време в една посока и с еднакви усилия. Това е за мен и посланието, и извода от подобни регионални форуми“, каза Георг Спартански.
 

biznes
dariknews.archive


Кметът на Ловеч Корнелия Маринова, която също участва в срещата между бизнеса и институциите сподели: „Много актуални въпроси се разискваха на форума днес и стана ясно, че с новия начин на стратегическо и пространстевно планиране, съгласно Закона за регионалното развитие, който се обсъжда в момента, се разкриват много и различни възможности пред общините, защото става дума вече за насочване на инвестиции не към административните центрове, а към развитието на териториите.

Местната власт и бизнесът в Плевен: Равнопоставеността между Южна и Северна България е ключът за развитие (СНИМКИ)

Така че с тези Регионални съвети за развитие, с едни по-мащабни проекти наистина ще можем да постигаме ефект, свързан с намаляване на различията. Искрено вярвам, че ще постигаме интегрирано и териториално развитие между малките населени места и по-големите административни центрове, което на този етап не можем да развиваме“.    

Дискусията „Среща на бизнеса в Плевен и региона”, която се проведе в Плевен беше организирана от „Капитал”, в партньорство с ICT Media и със съдействието на Община Плевен.