Георг Спартански ще наблюдава изборите и референдума в швейцарския кантон Берн
Георг Спартански ще наблюдава изборите и референдума в швейцарския кантон Берн / dariknews.archive

По покана на посланика на Република България в Конфедерация Швейцария и Княжество Лихтенщайн Н. Пр. д-р Меглена Плугчиева, работно посещение за наблюдение на изборите и референдума в кантон Берн ще осъществи кметът на Община Плевен Георг Спартански. То ще е в периода 26 - 29 февруари.

Посещението е организирано от Националното сдружение на общините в Република България. В него ще се включат и кметовете на общините Монтана - Златко Живков, на Габрово - Таня Христова, на Казанлък - Галина Стоянова, на Троян - Донка Михайлова и на Сърница - Неби Бозов. На 28 февруари в Швейцария ще се проведат референдум и избори на федерално, кантонално и градско ниво.

В Берн Георг Спартански ще посети секции за гласуване, ще присъства при затваряне на изборни урни и броене на гласовете, ще наблюдава процедурата по обявяване на резултатите от референдумите и дискусия с представители на различни политически партии.

На 27 февруари българската делегация ще бъде посрещната официално в Посолството на Република България в Берн от Н. Пр. д-р Меглена Плугчиева. За 28 февруари е планиран прием по покана на вицепрезидента на Кантоналния парламент на Берн г-н Карлос Райнхард.

Кметът на Плевен Георг Спартански има опит като наблюдател на избори в Македония, Сърбия и Черна гора като член на българската делегация в Конгреса на местните и регионални власти към Съвета на Европа в Страсбург.