naj
naj / dariknews.bg
„Не е важен само размерът на парите, а как ще бъдат усвоени. Огромна част от тези пари са европейски ресурс и ние нямаме право да ги разпиляваме и да ги усвояваме с финансови корекции, защото отговорността е голяма и европейските, държавните и общинските пари трябва да бъдат усвоявани максимално точно ефективно и прозрачно и публично, за да има ефект върху жителите на съответната общини.
Затова за мен не е предизвикателство само размерът на сумата, а накрая когато теглим чертата, с какъв ефект тези пари ще бъдат усвоени.

България – това са общините, и общините – това е България, и когато корабът е натоварен равномерно, т.е. да няма дисбаланс по отношение на Северна и Южна България и отделните общини и градове, независимо от техния размер, тогава корабът е устичив на бури и вълнения и плува спокойно“.
Това каза кметът на Плевен Георг Спартански при получаването на приза „Евро град“ на класацията на Дарик радио „Най-добрият град за живеене в България“. При получаването на приза, който му беше връчен от вицепремиера Томислав Дончев, Спартански пожела попътен вятър на новото правителство.

Видео запис от събитието по връчването на наградите от класацията на Дарик радио "Най-добрият град за живеене в България" може да видите тук: http://darikradio.bg/stara-zagora-e-nai-dobriat-grad-za-ziveene-v-balgaria-za-2016.html