Георг Спартански към младите плевенчани: Ще застанем зад всички ваши креативни идеи
Георг Спартански към младите плевенчани: Ще застанем зад всички ваши креативни идеи / obshtina.pleven

След повече от две години прекъсване на 17 май беше възстановена дейността на Младежкия Общински Парламент в Плевен. Тържественото събитие се проведе в зала „Гена Димитрова", информираха от пресофиса на Община Плевен.

„Счетох за важно да уважа вашия форум първо, за да ви предпазя да правите казионно мероприятие, т.е. организирано от учителите. Ако е така, по-добре не го правете, то ще е формално. По-малката злина ще е, ако нищо не правим, отколкото ако вашите учители отчетат едно мероприятие. Целта е да се свърши работа", с тези думи се обърна към присъстващите кметът на Община Плевен Георг Спартански.

Георг Спартански към младите плевенчани Ще застанем зад всички ваши креативни идеи
netinfo

Пред младите хора той подчерта, че знае техните очаквания - да бъдат чути, разбрани и да бъдат приети като равноправни партньори.

„За да останете в Плевен, трябва да има нещо, което да ви задържи - нещо, изградено от тази власт, която аз в момента представлявам. Много искам да имаме диалог. Очаквам от вас да сте активната страна, да ни кажете какво искате, за да можем ние да се организираме и да ви го дадем. Плевен трябва да ви прави горди. Сигурен съм, че ако ви дадем свобода, ще ни залеете с идеи - и това е смисълът. С вашата креативност, въображение и информираност - убеден съм, че градът ще изглежда по друг начин. На това разчитам и за това ви моля - за активен диалог и съдействие. Давайте идеи, ние ще ви помагаме. На добър час!", пожела г-н Спартански.

Целите на Младежкия Общински Парламент са подпомагане личностното изграждане и развитие на младите хора като свободни граждани на демократично общество чрез включването им в образователни дейности; подпомагане социализацията и адаптивността към пазара на труда на младежите в неравностойно положение; противодействие на негативните социални явления като престъпност, наркомания, проституция, ксенофобия и др.

Младежки Общински Парламент е доброволно сдружение на лица, от които не по-малко от 70 на сто са на възраст от 14 до 29 години включително. Непълнолетни могат да членуват с изричното писмено съгласие на техните родители и настойници. В състава на Младежки Общински Парламент могат да участват и хора над 29-годишна възраст, подпомагащи дейността на Младежки Общински Парламент и приемащи устава.