Доживотни присъди получиха двама братя за убийството на баща на две деца от плевенското село Еница, съобщиха от Окръжната прокуратура - Плевен. Престъплението е извършено на през юли 2022 г., а делото влезе в съдебна зала през юни миналата година.

Обвиниха братя за жестокото убийство на бащата на две деца в Еница

Обвиняеми по него са братя от ромски произход, жертвата е мъж, който им направил забележка в заведение за неприлично поведение. 44-годишният Валери бил в заведението на своите съседи. В него били и двама мъже, наети да работят на обект в Еница. Вдигали много шум, потвърди и собственичката на заведението и братът на убития мъж.

Осъдените братя били изведени от заведението от жертвата и собственика, но по-късно се завърнали с още двама мъже. Възникнал е скандал пред заведението, при който братята нанесли удари с нож на жертвата, която е починала в следствие на раните си.

„Той им направи забележка, че бяха много подпийнали и се лигавеха. Оттам вече не знам на кого се обадиха. Върнаха се с една кола, всичките с ножове, и буквално го наръгаха”, разказа тогава собственикът на заведението.

Убитият мъж имал жена и две деца - момичета на 8 години и 8 месеца.

Окръжният съд в Плевен призна братята за виновни в извършването на престъплението, за което са предадени на съд и им наложи наказание "доживотен затвор".

Разкриха подробности за жестокото убийство в село Еница (ВИДЕО)

Присъдата подлежи на обжалване и протестиране пред Апелативния съд във Велико Търново.

Всеки момент е важен! Последвайте ни в Google News Showcase и Instagram, за да сте в крак с темите на деня