/ dariknews.bg
Две информационни срещи с граждани ще проведе днес в Плевен немската компания „Леони“ - един oт вoдeщитe пpoизвoдитeли нa ĸaбeли и ĸaбeлни cиcтeми зa aвтoмoбили в Eвpoпa. Срещите се организират във връзка с намерение за сериозна инвестиция в изграждането на пpoизвoдcтвeнa бaзa в Πлeвeн.

Фирмените презентации ще се състоят днес - 19 октомври от 15:00 и от 17:00 часа в зала „Катя Попова“. За срещата са поканени представители на Бюрото по труда и на други институции от Плевен, които биха имали отношение относно подобна инвестиция.

Според кмета на Плевен Георг Спартански, тази инвестиция ще промени драстично в положителна посока икономиката в региона.

LEONI“ АД е основана през 1917 г, а сега е глобален лидер на система за окабеляване и кабелна технология, като е на 4-то място в света и №1 в Европа. Фирмата има около 75 000 служители, в 32 страни от цял свят.

Ръководството й е мотивирано не само да запази, но и да разшири позициите си на световен пазарен лидер. Немските инвеститори имат желание да открия предприятие или клон на „LEONI“ в България като интересът им е насочен към Северозападния регион на България. Плевен  фирма  информационна среща  презентация  немски инвеститор