aida nabuko
aida nabuko / pl filharmony
За финала на творческия си сезон, Плевенска филхармония подготви за своята публика Вердиеви вечери, които ще се състоят под звездите на Летния  театър в парк „Кайлъка“.
Цветът на оперните гласове от Бългрия, Италия и Сърбия, ще събере стотици почитатели на оперното изкуство - отново с „Набуко“ на 2 юли - понеделник от 21:00 ч. и „Аида“ с нова дата - 3 юли - вторник.

Според гост-диригента на продукциите Найден Тодоров, и двете опери ще вдигнат още повече нивото след миналогодишното представяне на операта „Набуко“, която събра над хиляда почитатели.

Режисьор на двете опери е Надя Христозова. В главната роля на „Набуко“ - Венцеслав  Анастасов - баритон, а Абигайл ще бъде невероятното сопрано – Йорданка Дерилова. В ролята на Захария – Ивайло Джуров - бас, Измаел – Георги Султанов, тенор.
Световно известното сопрано Цветелина Василева в ролята на Аида,  ще бъде изправена пред дилемата - любов или вярност. Две имена ще блестят в афиша на оперите и това са Дарио ди Виетри, Италия в ролята на Радамес и Саня Анастасия - Сърбия в ролята на Амнерис.
Постоянно място за изява на двамата големи оперни изпълнители е люлката на операта „Арена ди Верона" в Италия.
 Образът на Амонасро е поверен на баритона Венцеслав Анастасов, а в ролята на Рамфис ще се представи Юлиян Константинов - бас. Ще участват още Общински хор „Гена Димитрова“ с диригент Анелия Дечева, хорът на Русенската опера с диригент Стиляна Димитрова и балетна формация при читалище „Съгласие-1869“ с ръководител Маня Николова.
За двете музикални събития има осигурен безплатен транспорт.