Детелин Далаклиев получи колаж и поздравителен адрес за заслугите си
Детелин Далаклиев получи колаж и поздравителен адрес за заслугите си / Дарик Плевен

Световният шампион по бокс Детелин Далаклиев е решил да се установи в Плевен и да продължи тук спортната си подготовка. Той е обявил решението си след заявени намерения за подкрепа от страна на Община Плевен. За това информират от общинския пресцентър. По време на провеждащото се в Плевен Републиканско първенство по бокс за юноши старша възраст кметът на града Найден Зеленогорски е връчил на Далаклиев поздравителен адрес.

"Всички ние сме горди, че Вашата спортна кариера продължава да бележи върхове и да утвърждава авторитета на спортната традиция в Плевен. Приемете пожеланията ни за здраве, безброй прекрасни  семейни мигове, висок спортен дух и амбиция, низ от  успехи на боксовия ринг", се казва в адреса. Найден Зеленогорски е подарил на шампиона и оригинален колаж, създаден от плевенския художник Красимир Коцев, обединяващ щастливите събития в живота на младия боксьор - световната титла, обявяването за Спортист № 1 и бащинството.

По време на спортната проява в Плевен Найден Зеленогорски също е получил отличие. То е почетен плакет за принос към развитието на бокса в България. Плакетът му е връчен от Марин Димитров, председател на Националната федерация по бокс.

 Плевенската боксова школа има убедителни поводи за гордост - през 2007 год. Александър Владимиров стана Световен шампион по бокс за професионалисти в категория суперпетел. През 2009 г. Далаклиев спечели безапелационно шампионската купа в своята категория на  световното първенство в Милано, Италия, и заслужено бе обявен за Спортист № 1 на България, посочват още от пресцентъра.