Десет години ще лежи в затвора младеж, убил възрастен човек
Десет години ще лежи в затвора младеж, убил възрастен човек / Дарик Плевен

На 10 години лишаване от свобода беше осъден днес 21-годишният Веселин Х. заради убийство на възрастен мъж. Подсъдимият направи пълни самопризнания в съдебната зала за стореното от него. На 11 октомври миналата година криминалисти от Плевен задържаха младия мъж за убийството на 81-годишния Никола Н. във вила в местността "Маркова могила" край Червен бряг. Мумифицираното тяло на възрастния човек беше открито на 6 октомври.

Резултатите от съдебно-медицинската експертиза показали, че починалият е с фрактури на черепа и на гръбначния стълб. По-късно беше открит и убиеца - Веселин Х. от Луковит, който нямал дом, отраснал по интернати и е известен на полицията - той е осъждан за кражба. Младежът опитал на открадне кабели от вилата на дядото, но той го усетил и се съпротивил. След това Веселин нападнал възрастния мъж и го пребил с тротоарна плоча. После влачил дядото до вилата, завързал ръцете и краката му, увил въже около шията му и за да не вика, напъхал парцал в устата на стареца. Младежът заключил след това вилата като оставил полуживия мъж вътре.

Веселин Х. живеел на семейни начала с момиче под мостове и в изоставени постройки, три дни след убийството младежът станал баща, стана ясно днес.