Децата безопасно в Интернет
Децата безопасно в Интернет / netinfo

Кръгла маса на тема “Децата безопасно в Интернет” ще се проведе на 12 ноември в Плевен. Инициативата е започнала на 2 октомври и е открита в София, организатори са Евроком Кабел Мениджмънт България ЕООД, Майкрософт България и детския портал az-deteto.com.

Кръглите маси са начин да се излезе от столицата, уточни за Дарик Параскева Руменова, мениджър маркетингови комуникации в Евроком. Целта на това второ издание на кръглата маса е да се поставят проблемите по безопасността на децата в интернет пред обществото, както и да се заостри вниманието на родителите върху възможността да се случи нещо лошо с техните деца, докато сърфират в интернет.

Участие ще вземат представители на Сдружение "Развитие на личността и човешките общности", Център "Отворена врата", Областна дирекция МВР Плевен, Агенция за социално подпомагане, Отдел за закрила на детето, Регионалния инспекторат по образование, както и читалищни организации и ученици.

На 20 ноември инициативата продължава в Пловдив, през март месец ще се проведе кръгла маса отново в София. Предвижда се през пролетта на следващата година да бъде издаден наръчник за безопасно сърфиране в интернет, насочен към родителите.