Деца и родители безопасно в интернет
Деца и родители безопасно в интернет / netinfo

Правило номер 1 – за да използвам компютъра, трябва да поискам разрешение от родителите си. Номер 2 – ще пазя в тайна от всекиго своите пароли. Три – ще отварям е-мейли само от хора, които познавам. И така – седем правила за безопасно ползване от страна на децата на интернет, написани от възрастни. Осмото правило е създадено от 12-годишно дете, Здравка Иванова, която е от Плевен.

Всички те се разпространяват в рамките на кампанията за безопасно сърфиране в интернет, по която тема беше организирана и в Плевен кръгла маса. Организатори на инициативата са Евроком Кабел Мениджмънт България, Майкрософт България и детският портал az-deteto.com. За това какво е провокирало кампанията, как се развива тя и очакваните резултати от нея разказва Жюстин Томс от Българския детски портал Az-deteto.com /чуй звуков файл 1/.

Сред присъстващите, естествено, беше и Здравка Иванова, авторката на златното правило за безопасно ползване на интернет. Тя е ученичка в 6а клас в Националното училище по изкуствата “Панайот Пипков” Плевен. На нея също зададохме няколко въпроса /чуй звуков файл 2/.