antov
antov / dariknews.bg
„Очаква ни един много интересен турнир, в който най-добрият отбор да спечели и се надявам това да е „Спартак“ – Плевен“. Това каза по повод предстоящия турнир за Купа Плевен, председателят на Постоянната комисия за младежта и спорта към ОбС - Плевен – баскетболистът Цветан Антов, на среща с медиите в пресклуба на БТА в Плевен.
Антов даде висока оценка на отборите, които ще се включат във възобновения баскетболен турнир за Купа Плевен. Той каза, че старши треньорът на баскетболния "Спартак" - Плевен, Александър Дяковски вече е осигурил три фирми, които ще подпомогнат осъществяването на турнира.

По отношение на състоянието на зала „Балканстрой“, Цветан Антов каза, че процедурата за обществената поръчка бави ремонта на пода, но през пролетта на 2018  г. ще бъде направено специално дюшеме като това в зала „Армеец“ в столицата и други спортни зали в страната. Последната цялостна подмяна на пода на зала „Балканстрой“ е правена преди около 23 години, допълни той. "Благодаря на Румен Петков, благодарение на когото в последните години в Плевен има баскетбол", каза Антов и припомни газифицирането на залата, което е осигурено от Петков.

Баскетболният турнир за Купа Плевен ще стартира от 18:00 часа на 20 септември със среща между отборите на БК“Левски 2014“ - София и „Академик Бултекс 99“ - Пловдив, а в 20:30 ч. ще започне срещата между „Спартак“ - Плевен и „Черно море - Тича“ - Варна.