/ iStock/Getty Images
Провеждаме безплатни профилактични мамологични прегледи през месец октомври. Това каза проф. д-р Ташко Делийски, началник на Клиниката по онкологична хирургия в УМБАЛ ,,Проф. Георги Странски“ - Плевен.

,В Световния месец на борба с рака на гърдата – октомври, „УМБАЛ – Д-р Г. Странски” ЕАД се присъединява със специалната информационна и профилактична кампания. Участието в кампанията е с безплатни профилактични и диагностични прегледи в Отделението за диспансерно наблюдение на болни с онкологични заболявания, онкохирургичен кабинет в дните от понеделник до четвъртък с предварително записване от 10.00 до 11.00 часа на тел. 064/ 886 345“, каза проф. д-р Ташко Делийски.

Той допълни, че прегледите се осъществяват от онкохирурзи от Клиниката по онкологична хирургия на Университетската болница. ,

,По преценка на специалиста и при показания се осъществява и допълнително диагностично изследване. Ще се проведат и безплатни консултации при психолог, които ще се осъществяват всеки вторник през октомври от 08.00 до 10.00 часа в психологичния кабинет на Отделението за диспансерно наблюдение на болни с онкологични заболявания с предварително записване“, подчерта още проф. д-р Ташко Делийски.
Агенция "Фокус"