Авангардната Хайфу технология влиза в Клиниката по УНГ в МБАЛД-р Г.Странски
Авангардната Хайфу технология влиза в Клиниката по УНГ в МБАЛД-р Г.Странски / archive.dariknews

Двойно са се увеличили за последните пет години пациентите в Клиниката по ушни, носни и гърлени болести при Университетската болница в Плевен, като през 2013 година са подпомогнати 1600 души от шест области в страната. Това каза ръководителят на клиниката доц. д-р Александър Вълков пред журналисти в пресклуба на БТА в Плевен.

Той уточни, че близо една трета от хората, посетили клиниката са били със заболявания на носа, а над 1% от тях - с тумори. При 85 от случаите се е наложила операция. Доц. Вълков обясни, че раковите образувания в тази част на организма имат скрит период от 6 месеца до една година, в който болният няма оплаквания - откриват се в по-късен стадии, което създава проблемите.

По време на срещата беше обявена Великденска благотворителна инициатива за профилактика на заболяванията на носа и околоносните кухнини, която започва в Плевен. Нейни организатори са Клиниката по ушни, носни и гърлени болести при Университетската болница и Лайънс клуб - Плевен.

Д-р Александър Вълков апелира, хора със затруднено носно дишане, непрекъсната хрема, кървене от носа, нощно хъркане да се прегледат профилактично и безплатно в клиниката по време на кампанията. Екипът ще приема от първи до 11-ти април без направление от личен лекар всеки работен ден преди обед.

Клиниката разполага с апаратура, чрез която премахват нощното хъркане с една, две процедури, а до края на годината ще започне прилагането на ХАЙФУ-технология, чрез която безкръвно ще премахват тумори. Доц. Вълков уточни, че двама специалисти от екипа на клиниката ще бъдат обучени в Китай за авангардния метод.
В Плевен вече има добра практика в ХАЙФУ-технологията, която се прилага от клиниката на почетния ректор на Медицинския институт проф. Григор Горчев, каза доц. Вълков.

Президентът на Лайънс клуб в Плевен Анастас Балабанов допълни, че организацията подкрепя подобни инициативи, които са в интерес на здравето на хората в целия свят. Тя има принос в профилактиката и борбата със слепотата, подпомага хора с неравностойно положение.

Авангардната Хайфу технология влиза в Клиниката по УНГ в МБАЛ"Др ГСтрански"
netinfo