/ 4ez
Ръководството на ЧЕЗ се срещна с местните власти в област Плевен
Ръководството на ЧЕЗ проведе среща с областния управител, кметове на общини и техни представители от област Плевен. По време на разговорите бяха представени реализираните инвестиционни проекти през 2017 г., плановете и приоритетите на компанията за 2018 г.
 
През изминалата година, с цел повишаване на сигурността на електрозахранването в област Плевен, ЧЕЗ Разпределение България подмени оборудване на трафопостове за 1,1 млн. лв. и трансформаторни машини за 775 000 лв. 900 000 лв. инвестира компанията в модернизация на въздушни и кабелни линии средно напрежение.

Официално откриха обекта "Водопроводна и канализационна мрежа на Долна Митрополия" (СНИМКИ)

Реконструкции на мрежи ниско напрежение за 2,6 млн. лв. бяха извършени в областта
, изградени бяха нови съоръжения за над 1,5 млн. лв. Сред значимите проекти бяха изграждането на нов трафопост в с. Къртожабене, рехабилитация на кабелни линии в Плевен и на електропроводи, които захранват селата Българене, Изгрев, Бацова махала, Трънчовица, Санадиново, Аспарухово и Деляновци, реконструкции на мрежи ниско напрежение в с. Гривица, с. Градина, Долни Луковит и Червен бряг.
 
През настоящата година ЧЕЗ Разпределение България ще инвестира в мрежата на област Плевен 2,8 млн. лв. Компанията стартира модернизация на подстанция в Долна Митрополия на стойност 300 000 лв.

С инвестицията ще се подобри многократно качеството сигурността на електрозахранването в района. Дружеството ще извърши  модернизация и на възлова станция в Плевен за 150 000 лв. Предстои изграждането на нови трафопостове в Червен бряг, Гулянци и Тръстеник, на стойност 205 000 лв.

Гл. комисар Николов откри новата сграда на участък „ПБЗН“ в Долна Митрополия

Ще бъдат реконструирани електропроводите, които захранват селата Търнак, Еница, Лазарово, Бреница и Горник, ще се извърши рехабилитация на кабели в Койнаре и Кнежа. ЧЕЗ Разпределение България стартира реконструкции на мрежи ниско напрежение в Плевен, Пордим, селата Горталово, Милковица, Новачене и Комарево на обща стойност 300 000 лв.
 
ЧЕЗ провежда поредица от срещи с представители на местните власти в Западна България. Събитията са част от политиката на открита, активна и диалогична комуникация на компанията с местните власти на територията, която обслужва.