Официално откриха обекта "Водопроводна и канализационна мрежа на Долна Митрополия" (СНИМКИ)

/ obladmin pleven
В град Долна Митрополия се състоя официалното откриване на обект „Водопроводна и канализационна мрежа на Долна Митрополия /етап 1/ и довеждащ колектор към ПОСВ по проект „Интегриран воден цикъл Плевен-Долна Митрополия”.

Гости на събитието бяха Областният управител Мирослав Петров, председателят на Общински съвет - Плевен Мартин Митев и кметът на Община плевен Георг Спартански, както и шефовете на ВиК и РЗИ-Плевен - Митко Спасов и д-р Атанас Гарев.

voden cikal
obladmin pleven

voden cikal
obladmin pleven

Официалната церемония започна с водосвет, след което, кметът на Община Долна Митрополия Поля Цоновска благодари на хората проявеното търпение по време на изпълнението на строително-ремонтните работи, на екипите, ангажирани с изпълнението на проекта и на Министерство на околната среда и водите.

Гл. комисар Николов откри новата сграда на участък „ПБЗН“ в Долна Митрополия

”Най-важно е да са доволни потребителите на услугата, а не администрациите. Смятам, че тук, в Долна Митрополия, си свършихме добре работата. Съвсем отговорно заявявам, че приключихме със замърсяването на околната среда и  с изтичането на води”, каза кметът на Община Долна Митрополия Поля Цоновска.

voden cikal
obladmin pleven

Общата дължина на изградената водопроводна мрежа 23 932 метра. Изпълнени са и 1075 сградни водопроводни отклонения,  а второстепенната канализационна мрежа и главните колектори за битови води са с дължина 22 849 метра и 1109 брой сградни канализационни отклонения.

Общата дължина на дъждовния колектор е 1253 метра.Стойността на изпълнените строително-монтажни работи е близо 17 милиона и половина без ДДС, като близо 15 млн. от тях са безвъзмездна финансова помощ.