Обвинителният акт срещу Васил Михайлов - синът на бившия заместник-окръжен прокурор на Перник, е вече в съда. 18-годишният младеж ще отговаря по 8 обвинения - за нанасяне на лека телесна повреда, за средна телесна повреда, както и за закана за убийство. По данни на прокуратурата все още има пострадали, които подават жалби, така че не са изключени още дела срещу него.

Марияна Николова е съпруга на треньора Румен Андонов - един от пребитите от Михайлов. Тя каза в ефира на „Здравей, България” по NOVA, че знае за случаи на ритан полицай, пребито момче, което стояло на колене, докато обвиненият го ритал в главата, а приятелката му пищяла отстрани, както и други жертви на прокурорския син.

Поискаха постоянен арест за прокурорския син от Перник (ВИДЕО)

По думите на Николова преди месец и половина Васил Михайлов участвал в сбиване с друг затворник. „Виждате, че той не се променя. Той ще е същият, защото така е възпитаван”, коментира тя.

На въпрос дали бащата е подал оставка, както беше призован, жената отговори, че това няма да се случи. „Той трябва да съхранява отрочето, което е създал. Той знае, че това момче ще има нужда от защита занапред, а може да му я осигурява, само докато е прокурор”, посочи Марияна Николова. 

Ако бъде признат за виновен, Васил Михайлов може да получи присъда от 2 до 10 години затвор. Според нея обаче бащата ще посъветва сина да се признае за виновен, за което ще му дадат 2 години. След това ще му признаят престоя в ареста и след няколко месеца той ще е на свобода, смята съпругата на потърпевш.