/ iStock/Getty Images
Модерен кинокомплекс отваря врати в Перник, съобщиха от фирмата инвеститор "Синеленд Перник".

Той ще посрещне за първи път любителите на седмото изкуство на 16 декември. Четири модерни кинозали, една от които VIP, с общо 330 места очакват перничани в сградата на новия МОЛ в града.

Киносалоните са оборудвани с удобни реклайнър кресла. Цифрова 4K прожекционна техника, DOLBY цифрова озвучителна система и 3D сребърните екрани допълват атмосферата на преживяването с реалистични картина и звук.

Община Перник ще излъчва филми онлайн за Празника на града

Пътят от касите до киносалоните е с модерен дизайн, като на разположение са удобни места за изчакване, големи дигитални дисплеи, представящи новите филмови заглавия. Интериорната облицовка на кинозалите е със специални пана, осигуряващи оптимална акустика.

Посетителите ще се насладят на богата програма от хитови заглавия, като още в четвъртък предпремиерно ще могат да гледат "Спайдър-мен: няма път към дома".

Преди двадесетина години в Перник бяха закрити трите киносалона в центъра на града. Едва преди две години бе възстановено лятното кино и бе подновено прожектирането на филми. Сега перничани са щастливи, че киното отново се завръща в града им след 20-годишно отсъствие.
БТА