/ iStock/Getty Images
Филми ще бъдат излъчвани на 19 октомври на страницата на община Перник във Фейсбук по повод на Празника на града, съобщиха от Общината.

Отменено е тържественото заседание на Общинския съвет в Перник

Перничани ще могат да научат кога и защо св. Иван Рилски е избран за покровител на града. За целта е подготвен филм, в който за житието на светеца и развитието на Перник в началото на XX в. разказват предстоятелят на централния градски храм отец Людмил Йорданов и Силвия Нотева - уредник в музея в Перник.

В празничната вечер отново онлайн, от 20:00 часа, ще бъде излъчена на живо изненада, подготвена за празника. Светата литургия, която ще започне в 9.30 ч. в храма "Св. Иван Рилски", също ще бъде показана на живо.

Община Перник открива три социални центъра

Освен това, в редица публикации през тази седмица община Перник ще представи страници от миналото на града, снимки и истории на и за перничани. Филми за Перник и неговото развитие също ще бъдат излъчени в идните дни. Част от тях са "Перник - една внезапна спирка", "Цар Самуил в битка за България" и първият филм за Перник, сниман през 1928 г.

Заради усложнената епидемична обстановка тази година по повод на Деня на Перник няма да бъдат организирани масови прояви.
БТА