/ iStock/Getty Images
Община Перник представя фестивала "Сурва" на XVII Международно туристическо изложение „Културен туризъм“ във Велико Търново, съобщи общинският пресцентър.

Всеки посетител може да се снима с истински сурвакар, облечен с уникален костюм на сурвакарската група „Йорданови Арт“. На видеостена се излъчват рекламни клипове и филми за забележителностите на града – Пернишката крепост, фестивала "Сурва", Подземния минен музей, събития, които се провеждат в града. Община Перник издаде и нова рекламна брошура, подготвена специално за изложението.

На пернишкия щанд гостите на Велико Търново могат да се насладят на специален филм с виртуална реалност, който пренася посетителите в единствения на Балканите подземен минен музей. Сред първите, разходили се виртуално в музея, са заместник-министърът на туризма Мариела Модева и кметът на Велико Търново Даниел Панов, уточнява пресцентърът.

Участието на Община Перник в туристическо изложение цели да представи възможностите и перспективите за утвърждаване на Перник и региона като привлекателна туристическа дестинация.
БТА