/ iStock
Община Перник ще осигури безплатен транспорт до Централния гробищен парк и гробищния парк в кв. „Мошино“ за Архангелова задушница в събота (4 ноември).

Автобусите за Централния гробищен парк ще се движат по маршрут от спирката при Централната ремонтна база, в посока село Дивотино, на всеки 30 минути от 8:00 ч. до 14:00 ч. В обратната посока първият курс ще бъде в 8:30 ч., а последният - в 14:30 ч., съобщават от общината.

Автобусите за гробищния парк в „Мошино“ ще тръгват от спирката при бл. №91 на ул. „Рашо Димитров“ на всеки час от 8:00 ч. до 14:00 ч. В обратната посока първият курс отново е в 8:30, а последният ще бъде в 14:30 ч.

Автобусите, които ще превозват перничани безплатно, ще бъдат обозначени. По всички останали редовни линии пътниците ще трябва да купят билет, уточняват от общината.

Архангелова (Мъжка) задушница е третата за годината. На нея отдаваме вечна почит към починалите ни близки, както и към загиналите за свободата на България. За Архангелова задушница в Брезник ще бъде отслужена обща панахида за починалите в храм-паметник „Св. Георги Победоносец“. Църквите и в останалите общини от региона ще бъдат отворени за миряните.