Мартин Боев призовава за помощ всеки, който може да се включи в издирването
Пореден ден на надежда за близките и приятелите на Емил Боев. Доброволци продължават да издирват младежа, който изчезна на фестивала "Сурва" в Перник.

Голяма част от гората около града е претърсена, съобщи братът на Емил - Мартин в своя профил в социалната мрежа фейсбук. Там той отправи призив за помощ от всеки, който може да се включи в издирването. 

"Доброволците вече са се насочили да претърсват града с надежда да открият младия мъж. Късата версия е че в момента изтегляме доброволците от гората и ги пренасяме в града, възможните сценарии за какво е станало се увеличават, полицията и службите интензивно работят", съобщава Мартин, който е един от организаторите на издирването. 

"Имаме нужда от доброволци - препоръчително от такива които са запознати на базово ниво с техника (следим маршрути през Google Maps настройки), бързо се ориентират (ходим по строго определени маршрути и зони), и могат да работят в екип (работим само в екипи)", съобщава Мартин. 25-годишният мъж се издирва от близки, приятели, много доброволци и полиция.

Той е бил забелязан за последно на кадри от охранителна камера на ферма в гората над Перник. Записът е направен няколко часа, след като за последно е видян от приятелите му. На кадрите Емил е във видимо нестабилно състояние. Къде е отишъл след това, дали е продължил към гората, или се е върнал в Перник, никой все още не знае.