Полицаи от Монтана и от участъка в Бойчиновци са открили по сигнал, че цех от някогашен завод за метални отливки в Бойчиновци е превърнат в модерна лаборатория за наркотични вещества на основата на канабиса. Това съобщиха на брифинг пред сградата на ОД на МВР в Монтана директорът на полицията старши комисар Пламен Томов и окръжният прокурор на Монтана Росен Петков.

МВР

При обиск в лабораторията, която се състои от няколко помещения, са открити 52 килограма зелена тревна маса канабис, 13 килограма суха тревна маса канабис и 600 растения канабис.

МВР

Окръжният прокурор Росен Петков заяви, че намереното оборудване за отглеждане на растенията и производство на наркотици е впечатляващо и никога до сега в региона не е откривано подобно нещо. В помещенията е изградена модерна климатична инсталация с големи климатици и въздуховоди, монтирани са много датчици и таймери и става въпрос за професионално отглеждане на канабис и производство на наркотици, обяви прокурор Петков.

МВР

Стойността на лабораторията и иззетите от нея неща все още се уточнява, но става въпрос за десетки, а може би и стотици хиляди левове, заяви старши комисар Пламен Томов.

МВР

По случая има един заподозрян, но все още няма задържани, обяви наблюдаващият делото прокурор Лилия Илиева. Образувани са три досъдебно производства за незаконно отглеждане и притежание на наркотични вещества и за незаконно присъединяване на електрическата мрежа. Разследването продължава, правят се допълнителни огледи, назначени са експертизи, уточни Илиева.
БТА