Провеждането на честни избори в региона е основната ми задача като областен управител в служебното правителство, заяви при встъпването си в длъжност днес в Монтана Валери Димитров.

Той посочи, че в близките часове и дни ще се запознае с работещите в областната управа и да се срещне с ръководството на ОД на МВР в Монтана.

Димитров благодари на предшественика си Росен Белчев за това, че го е запознал с работата в областната управа и заяви, че ще надгражда направеното от него.

Служебният кабинет обяви кои са новите областни управители (СНИМКИ)

Новият областен управител Валери Димитров е добре познат в региона и до 2015 година работи в МВР. Тогава се пансионера като старши комисар и директор на Областната дирекция на МВР в Монтана.

Досегашният областен управител Росен Белчев заяви, че основните цели на неговия мандат са били добро икономическо развитие на региона и качествено обслужване на гражданите.

Най-голям проблем през последните години се е превърнал транспорта в областта, той като много от превозвачите са се отказали от линиите, а това е лишило хората от възможност за придвижване с автобус. Предизвикателствата са станали още повече с настъпването на епидемията от COVID-19 през последната година.
БТА