/ IStock
Заболеваемостта от COVID-19 в община Ловеч не намалява. Натискът върху здравната система също. Отчетената 14-дневна заболеваемост е 409,6 на 100 хиляди души. Това е станало ясно след заседание на Общинския оперативен щаб за превенция и ограничаване разпространението на коронавируса в Ловеч, съобщават от общинската администрация. Активните случаи са 222, като 78 лица са хоспитализирани в отделенията на ловешката болница. Центърът за спешна медицинска помощ работи с пет екипа.

От днес е възобновена работата на Отделението по анестезиология и интензивно лечение в МБАЛ "Проф. д-р Параскев Стоянов". Проверките за спазване на санитарните мерки продължават от страна на всички компетентни институции, допълват от администрацията.

Антигенните тестове влизат в статистиката от 21 декември

Общинският оперативен щаб за превенция и ограничаване разпространението на коронавируса в Ловеч е решил детските ясли и детските градини на територията на община Ловеч да възобновят дейността си от 4 януари 2021 година.

Детска млечна кухня няма да работи в дните 29, 30 и 31 декември.

Препоръчва се на гражданите при предстоящите Коледни и Новогодишни празници да ограничат своите контакти, да избягват излишни пътувания, да спазват стриктно противоепидемичните мерки, да бъдат отговорни към своето и на останалите здраве и още при първи симптоми на респираторно заболяване да се обърнат за съвет към личния си лекар.

След анализ на изнесените данни за заболеваемостта и дифузното разпространение на COVID-19 на територията на община Ловеч, Щабът счита, че мерките трябва да продължат да се прилагат консервативно и след 21 декември тази година, посочват още от общинската администрация.