Снимката е архивна
Снимката е архивна / Община Ловеч
Служители на отдел „Контрол и сигурност" към Община Ловеч задържаха на място нарушител на обществения ред, който изсипва перилен препарат във фонтана пред театъра в града, съобщиха от Общината.

Това стана в 22:03 часа на 14 юни, след като бдителен гражданин подал сигнал за вандализма. Заснет е и видеоклип с нарушението.

Непълнолетни изсипаха препарати във фонтаните в Благоевград, опасност от повреда (СНИМКИ)

На място е пристигнал автопатрул на полицията. Извършителят - момче на 15 г. е признал деянието си и показал къде е шишето с препарата. Отведен е в полицията, където е извикана майка му и след това е освободен.

С момчето ще бъдат проведени беседи заради поведението му. Общината обръща внимание, че подобни вандалски актове чрез перилни препарати увреждат помпите на фонтана, а ремонтът е скъп. Извършва се почистване на фонтана.

Кметът Корнелия Маринова коментира поредната проява на вандализъм като израз на много нисък морал и липса на елементарно възпитание. „Направихме фонтаните за да радват гражданите и най-вече децата, а не да се хвърлят вътре препарати или камъни.

Благодаря на гражданите, които са реагирали веднага и така стигнахме до нарушителя. Силно се надявам родителите и на останалите деца да обърнат специално внимание да пазим построеното - фонтани, пейки, дръвчета, детски площадки. Ние ще продължим да разхубавяваме нашия любим град, но трябва да спре този вандализъм“.