Мярката на обвиняемия за смъртта на Ферарио Спасов не може да бъде променена на този етап на разследването. Това съобщи окръжният прокурор Валентин Вълков на брифинг.

"Ако се съберат други данни - по преценка на наблюдаващите прокурори вече можем да разсъждаваме за евентуална промяна на мярката, но на този етап не може да бъде променяна", заяви той. И отказа да каже кой или кои са наблюдаващите прокурори.

Погват системните нарушители на пътя

Припомняме, че известният футболен треньор Ферарио Спасов загина при катастрофа край Велико Търново. 

Изпълняващият функциите главен прокурор Борислав Сарафов се срещна с великотърновския прокурор Йордан Кожухаров, който пусна на свобода с подписка обвиняемия Начо Пантeлеев.

“Сарафов смята, че е следвало да се вземе мярка за неотклонение парична гаранция”, добави Кожухаров. Но в момента той е на свобода с мярка "подписка".

От прокуратурата в Ловеч отказаха да коментират искането на главния прокурор Борислав Сарафов именно оттам да поемат случая по делото с катастрофата, при която загина Ферарио Спасов.

По думите му стана ясно, че Ловеч е в челните позиции по пътно-транспортни произшествия. 

В Ловеч е Ден на траур заради трагичната смърт на Ферарио Спасов


"Продължават разпитите на свидетели, извършени са първоначалните и задължителни разследващи действия. Ще установим поне още няколко свидетели. В рамките на 2 месеца ще бъдат извършени всички процесуално-следствени действия и ще остане само да изчакаме изготвянето на авто-техническата експертиза", каза той.

Също така поясни, че ще се изясни как е възникнала катастрофата, както и чий е автомобилът, причинил произшествието. "Ще видим какви автомобили притежава, има ли нарушения, други пътно-транспорти произшествия, как е санкциониран", допълни прокурорът.