/ МРРБ
Министърът на регионалното развитие и благоустройството Виолета Комитова откри нов мост над река Бели Осъм в Троян, заедно с който е осигурена и пътна връзка за Троянския манастир и с. Орешак.

Изготвят проект за изграждане на съоръжения за целогодишната проходимост на Троянския проход

По време на символичната церемония министър Комитова обърна внимание на извървения дълъг път докато се стигне до откриването обекта - от ноември 2017 г., когато АПИ е стартирала процедурите за избор на проектант, строител и строителен надзор, до ноември 2021 г., съобщиха от Министерство на регионалното развитие и благоустройството.

МРРБ

Тя посочи, че е имало политическа воля от страна на предишното правителство и кмета на Троян Донка Михайлова проектът да се реализира и допълни, че строителството изисква време, усилия и воля. Арх. Комитова благодари на всички, направили възможно въвеждането в експлоатация на съоръжението и подчерта, че не е спирала нито този, нито други строежи, докато заема поста регионален министър.

МРРБ

„Най-трудното, което е направено тук, е, че този проект е изпълнен по правилата“, подчерта Комитова. Министърът отправи апел към бъдещите правителства откриването на обекти да става само след издаване на Акт 16.

Министър Комитова връчи на кмета на Троян Донка Михайлова разрешението за ползване на моста, издадено на 25 октомври  от началника на ДНСК арх. Влади Калинов.

Възстановиха мост над река Ерма в Трън

Направеното остава и когато всички имаме общи цели, които достигат до гражданите, стореното има смисъл, каза градоначалникът Донка Михайлова. Съоръжението дава отправна точка към дългоочакваното решение за обходен път на града, който е крайно необходим, защото републиканското трасе минава през централната част на Троян, покрай 3 училища и трябва да бъде изместено, обясни тя.

МРРБ

Новото съоръжение е с дължина 43,2 метра. Рехабилитирани са и 100 метра от съществуващия път II-35 Троян - Ловеч. Отсечката е при входа на Троян и съвпада с улиците „Васил Левски“ и „Крайречна“ в града. Изпълнител е „ОРС - ИНФРАСТРУКТУРА“ ООД.

Инвестицията в изграждането на съоръжението е 2,3 млн. лв. Средствата са осигурени от бюджета на Агенция „Пътна инфраструктура“. По време на откриването на новия мост стана ясно, че в намеренията на АПИ за следващата година е включено проектиране на целогодишното преминаване през Троянския поход.