/ iStock/Getty Images
Три комедийни заглавия ще могат да гледат безплатно гражданите на Ловеч до 25 август, съобщиха от Общината.

Инициативата е на Община Ловеч, прожекциите ще са на площад „Тодор Кирков“ в стария квартал, като и в трите дни ще започват от 21:00 часа.

Тази вечер ще бъде представен „Голата истина за група Жигули“ (2021 г.) на режисьора Виктор Божинов. Комедията е за това как фронтменът на някога обичаната рок група „Жигули“ се опитва да събере отново бандата заради богат клиент.

Увеличават се безработните в Ловешко

В ролите са Михаил Билалов, Филип Аврамов, Лилия Маравиля, Димитър Рачков, Герасим Георгиев - Геро, Мая Бежанска и други. На следващия ден ловчалии ще могат да гледат „Летовници“ (2016 г.) на режисьора Ивайло Пенчев.

Семеен хотел край морето посреща колоритна група летовници – войнствена рускиня, самотна учителка по литература и типично семейство „кариерист-домакиня-дете“. В ролите са Анета Сотирова, Васил Банов, Станимир Гъмов, Китодар Тодоров, Филип Аврамов, Милена Аврамова и други. На 25 август - четвъртък ще бъде прожектиран филмът „Уют“ (2019 г.).

Това е първият авторски игрален филм на Камен Донев за тежки семейни взаимоотношения в комедиен жанр - съдбата, парите, съседите, бъдещето, как живеем, с какви темпове, с какви обороти, какво даваме, какво искаме, как се разминаваме.

В ролите са Камен Донев, Албена Колева, Захари Бахаров, Стефка Янорова, Ники Сотиров, Ани Пападопулу и други.
БТА