Равнището на регистрирана безработица в Ловешка област отбелязва ръст спрямо юни с 0,2 процентни пункта, като през юли е 6,6 на сто. На годишна база се наблюдава спад с един процент, съобщават от Дирекция „Регионална служба по заетостта“ в града.

Най-ниска е безработицата през юли в община Троян – 3,3 на сто, и община Априлци – 3,8 процента. Най-висока е в общините Угърчин – 15,9, и Ябланица – 20,6 процента. Останалите общини са с равнище на безработица: Ловеч – 3,9, Летница – 8,4, Тетевен – 9,9 и Луковит – 14,7 на сто. 

В Ловеч отбелязват 145 години от освобождението на града от османско иго

Общият брой на безработните, регистрирани в бюрата по труда от област Ловеч, бележи минимален ръст през юли. В края на месеца те са били 3694. 

В края на летния сезон заявените работни места на първичния пазар на труда са 164. Преобладаващо свободни работни места в реалната икономика са в преработващата промишленост, хуманното здравеопазване, държавното управление, образованието и други.

Най-търсените професии са медицински специалисти, персонал, полагащ грижи за хората, преподаватели, работници по производство на храни, облекло, дървени изделия и други.
БТА