ЗА 10-та поредна година ученици от Кърджали летуват в скаутския лагер в Истанбул.
ЗА 10-та поредна година ученици от Кърджали летуват в скаутския лагер в Истанбул. / netinfo
22-ма ученици от общинските училища в Кърджали – 9 момичета и 13 момчета на възраст до 8 клас, се завърнаха от традиционния скаутски лагер в Истанбул.За десета поредна година млади хора от Кърджали летуват в космополитния град в продължение на една седмица благодарение и със съдействието на кмета на общината инж. Хасан Азис.
В продължение на 6 дни младите скаути са участвали в обучителните програми, провеждани при полеви условия, които включват ориентиране, туризъм, озеленяване, плуване, гребане, стрелба с лък, яздене на кон и много др. Престоят включва и ежедневна културна и развлекателна програма.
За активното си участие от проведените мероприятия и състезания, кърджалийските скаути получиха, като сборът им позволява два дни посещение на историческите забележителности в космополитния град, събрал  историята на няколко империи – Византийската, Римската и Османската, разказа ръководителят на групата Ани Димитрова.
По думите й младите скаути са останали особено впечатлени от посещенията си в Султанахмет( Синята Джамия), Сюлеймание, Йеребетан сарнъджъ, Чемберли таш,  храма Света София,  Парк Миниатюрк, Капалъ Чаршъ,  пътуване с корабче на Босфора, преминаване през 3-те моста над Босфора, разходка из паркове, улиците и магазините на Истанбул.