Стихийни дъжд и градушка наводниха улиците на Кърджали за 10 минути
Стихийни дъжд и градушка наводниха улиците на Кърджали за 10 минути / netinfo

За по-малко от 10 минути, малко преди 15 часа стихиен дъжд, придружен с обилна градушка заляха улиците на Кърджали, които побеляха от зърната с големината на боб. Дъжд от град, определи кърджалиец явлението, дотичал до сушина под една от административните сгради в областния център. За 20 минути над града са се изляли 12 литра на квадратен метър - дъжд и градушка, съобщиха от Хидро-метеорологичната обсерватория в Кърджали.

След стихията в областния кризисен щаб са получени два сигнала за две наводнени мазета в къщи и счупени клони в района на ж.н. „Рилите". Множество оплаквания имало и от прокапали тавани. Задействани са силите на Областно управление ПБЗН.

По-рано от там съобщиха, че пътната обстановка в област Кърджали е нормална, няма нарушения на електроснабдяването и водоподаването след обилните валежи през последното денонощие. 10 микроязовира в пет общини преливат през преливниците без опасност за населението и инфраструктурата. Става дума за водоемите в с. Овчево, община Джебел, Нановица 1 и 2 в Момчилградско,  Сливарка 1 и 2 в общ. Крумовград, Боровица в община Ардино и Невестино, Висока поляна, Жинзифово и Мургово в община Кърджали.  От 28 май до 1 юни се извършва пролетен технически преглед на язовир „Кърджали" Ще бъдат направени пробни манипулации със затворените съоръжения на основните изпускатели, допълнителния тунелен изпускател и преливните клапи.