Общо 311 души работят на терен на връх "Вейката" в община Кирково за потушаване на горския пожар на българо-гръцката граница, който гори от няколко дни и на българската територия. Това съобщават от регионалния пресцентър на МВР в Кърджали. 

От там допълват, че в гасенето участват п. Поставената вчера от главен комисар Николай Николов задача да не се допусне увеличаване на площите, засеожарникари, военнослужещи, доброволци, полицейски служители и ловцигнати от огъня, е изпълнена.

Вертолет се включва в потушаването на горския пожар на българо-гръцката граница

Фронтът на пожара остава 20 км, допълват от пресцентъра и уточняват, че гасенето се извършва основно с подръчни средства. Днес отново се очаква включването на хеликоптер.

За да следят ситуацията, през изминалата нощ по направените просеки дежуриха над 20 души с автомобили и техника, с възможност за гасене. На място през вчерашния ден пристигна и главен комисар Николай Николов, директор на Главна дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“.

Заедно с областния управител, директора на Регионална дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ в Кърджали и горски служители те обходиха района и обсъдиха действията в идните дни.
БТА