Полицейска акция на грешен адрес сцепи главата на невинно момиче
Полицейска акция на грешен адрес сцепи главата на невинно момиче / netinfo


Полицейска акция на грешен адрес в Кърджали сцепи главата на 20-годишно невинно момиче, останалите членове на семейството се отървали със синини по телата. Четирима цивилни полицаи нахлули в дома на Айсел и Сабахатин Мустафови около 11.30 часа на 23 юли. През това време в апартамента била и 20-годишната им дъщеря Шерин, която си чатела в съседната стая на компютъра. 
Айсел Мустафова е написала жалба с цялото описание на случая до министъра на МВР, главния прокурор, Комисията по правата на човека, Омбудсмана, директора на ОД на МВР в Кърджали, народните представители от Кърджали. Смята да заведе дело и в съда за нанесени морални и физически щети.От полицията съобщиха, че по случая се извършва проверка на данните, изнесени в жалбата на Айсел Мустафова и отказаха друг коментар.

"Нахлуха и без да се представят проснаха мъжа ми на земята като насочиха пистолет в главата му, не знаехме кои са, помислихме, че са престъпници, стресът беше ужасен, още треперя", разказа днес Айсел Мустафа. Дъщеря й дошла да види какво става при невъобразимия тропот, ударили и нея, докато не я свалят на земята, същата съдба сполетяла и самата Айсел, която през това време била в спалнята и се опитвала да се обади на полицията и на съседите си. Едва когато комшийката на семейство Мустафови реагирала на повикванията, мъжете се представили, казвайки, че това е акция на полицията. "Цялото това действие се разви пред очите на племенника, който ни е дошъл на гости от Реублика Турция, и дъщеря ми. Когато тя се опита да се скрие от полицаите в стаята си, един от мъжете така блъсна вратата, че й сцепи главата", разказа Айсел. Тя твърди, че племенникът й, който по време на нападението е спал, бил хванат от един от полицаите и след като го разтръскали добре, бил проснат на земята. При което се счупили и очилата на момчето. "Децата виеха и плачеха от страх", разказва ужасената майка, а тя самата не била допусната да ги успокои.

През цялото време Айсел не престанала да пита за имената на полицаите, призовавайки ги да се представят. Самата тя от 2000 до 2003 година робатела в паспортна служба в Кърджали. Мъжът й Сабахатин също бил полицай в продължение на 7 години, а свекър й цели 32 години служил в органите на реда докато се пенсионира. "Знам Закона за полицията, знам, че трябва да се представят, и затова настоявах", казва Айсел. Най после двама от четиримата, нахлули в апартамента й, се представили - Георги Георгиев и Красимир Спиров.
След всички разправии в дома й, прибрали мъжа й и сина й в полицйското управление, поне така й казали. А, Шерин и племеникът Рамадан отишли в Бърза помощ.

Чак към 3 часа същата нощ, когато освободили съпруга на Айсел - Сабахатин , се разбрало, че всъщност този "среднощен кошмар" бил полицейска акция за задържане на човек, разследван за сводничество. Синът на Айсел се обадил да извика такси и по прослушването на телефона полицаите стигнали до техния адрес. Откъде да знае синът ми, че този същия таксиджия е търсен за сводничество?, пита жената. Когато разбрали грешката си, служител на полицията - по думите на потърпевшата - началникът на криминална Добрински, казал на Сабахатин: Баш на твоето семейство ли се случи? Ще ви платим щетите и да потулим случая, само и само да не уволнят колегите".