Срутената къща в джебелското село Вълкович.
Срутената къща в джебелското село Вълкович. / netinfo
В следствие на последните валежи през миналата седмица къщата на 43 годишния Севим Хасан от джебелското село Вълкович се е срутила. Инцидентът е станал в събота призори, докато стопанинът, неговата съпруга Рабие и двете им деца спели.  Семейството не е пострадало по чудо.
Вчера областният управител на Кърджали Никола Чанев и специалисти на РД „Пожарна безопасност и защита на населението“ инспектираха  рухнала след последните валежи къща.   Съборени са две от носещите стени на къщата и тя вече е негодна за обитаване. По разпореждане на контролните органи хората са изведени от нея, а електрозахранването е спряно. 
В момента родителите и двете им деца, едното от които е 9-месечно бебе, се помещават в стара стопанска постройка.
„Ще предприемем необходимите действия да им бъде доставен фургон за временно настаняване при бедствие, за да защитим живота и здравето им“, гарантира Чанев. Според извършения от специалистите оглед, сградата е опасна и крие риск не само за стопаните си, но и за съседните имоти. Основите й са подкопани от обилните валежи и нови срутвания на каменната зидария не са изключени.
Областният управител се ангажира също държавата да помогне за намиране на подслон на пострадалите и възстановяване на щетите.