/ Павел Тенчев
Към 13:00 часа и 20 минути, в избените помещения на Професионална гимназия „Васил Левски” в Кърджали е възникнал пожар. Около 60 ученика са били в сградата на училището по време на възникването на пожара. Своевременно са евакуирани.

Пожар в кърджалийско училище, ученици и учители са евакуирани (ВИДЕО)

Петима са пострадалите, приети в спешно отделение на Многопрофилната болница за активно лечение - с обгазявания и контузни рани. Това са две преподавателки, един ученик и двама пожарникари.

На място на произшествието са изпратени полицейски патрули и 10 служители на РУ-Кърджали, 3 екипа на РСПБЗН-Кърджали и 1 на РСПБЗН-Момчилград.  Улицата, на която се намира сградата, е била отцепена, а пожарът е потушен.

Причините за произшествието са в процес на изясняване, съобщиха от пресцентъра на ОД на МВР в Кърджали. Своевременно са реагирали и от ЦСМП-Кърджали. Според директора му д-р Атанас Митков веднага след сигнала на мястото на произшествието са пристигнали няколко екипа, които са поели и са оказали първа медицинска помощ на пострадалите. 

От пресцентъра на МБАЛ „Д-р Атанас Дафовски” информираха, че двете обгазени преподавателки вече са настанени в ОАИЛ. Пострадалият ученик се е оплакал от болки в гърба при падане по време на инцидента.

От болничното заведение уточниха, че в момента му се правят изследвания и след преценка от лекар ще бъде решено дали да остане за лечение в травматологията. Единият от пожарникарите е с леки изгаряния, а другият е с рана на главата.