Фургонът, който временно ще подслони семейството, чиято къща рухна в джебелското село Вълкович.
Фургонът, който временно ще подслони семейството, чиято къща рухна в джебелското село Вълкович. / netinfo
Областният управител на Кърджали Никола Чанев изпълни поетия ангажимент и за броени дни успя да осигури фургон за временно настаняване на семейство от джебелското село Вълкович, чиято къща рухна след обилните валежи миналата седмица. Фургонът бе доставен със съдействието на Цвета Караянчева, заместник – председател на Народното събрание и бе транспортиран на място със специализирана техника на РД „Пожарна безопасност и защита на населението“. В него ще се подслонят 43-годишния Севим Хасан, съпругата му Рабие и двете им деца,  едното от които е само на 9 месеца.

Рухналата къща на семейството от джебелското село.
netinfo

Домът на Севим и Рабие се срутил на 27 май призори, докато родителите и децата им спели. Основите на къщата са подкопани от обилните валежи, заради денивелацията на пътя, и въпреки многобройните сигнали, подавани от стопаните до общината, мерки не са взети. Съборени са две от носещите стени и къщата вече е негодна за обитаване. Оттогава хората се помещават в стара стопанска постройка.
Семейството благодари за подкрепата на държавата и изключително бързата реакция на институциите. Фургонът е с площ от 25 кв.м, разполага с кухненски бокс и санитарен възел и предлага всички необходими удобства за 4-членно семейство.