Незоконен боен арсенал разкриха криминалисти от Ардино
Незоконен боен арсенал разкриха криминалисти от Ардино / netinfo

Незаконен боен арсенал, нива с наркотици и безакцизен тютюн са открити при операция на криминалисти от полицейското управление в Ардино. Задържан е притежателят на оръжието и дрогата - М.Д./42/. Наркобизнесът е бил развиван в ардинското село Латинка. В дворното място на мъжа са открити и иззети 523 стръка растения с различна височина, които при извършения тест са реагирали на марихуана.

 При претърсване в къщата полицаите са открили три ловни пушки, едната със заличен номер, а другите две без номера, 11 ловни патрони и 2 гилзи. При извършена справка е установено, че оръжието е незаконно притежавано. Изяснява се откъде мъжът се е сдобил с него. В къщата са намерени и 880 грама нарязан тютюн без акцизен бандерол. Образувано е досъдебно производство за незаконно притежаване на наркотични вещества, оръжие и държане на акцизни стоки без бандерол.

В рамките на една седмица това е второто голямо количество наркотици, открити от полицията. Предишното наркостопанство беше в село Воловарци, откъдето бяха иззети над 5 кг зелена и суха листна маса марихуана.