/ netinfo
Фирмите, ангажирани с поддържането на републиканската пътна мрежа през зимата в Кърджалийска област са в пълна готовност да посрещнат предизвикателствата на сезона, съобщиха от пресцентъра на Областна администрация.

Над 100 машини ще се включат в почистването и опесъчаването на пътищата в региона, е станало ясно по време на среща между областния управител Никола Чанев и представители на консорциума, ангажиран с поддържането на републиканската пътна мрежа.

От консорциума  са уверили още, че разполагат с необходимите количества инертни материали за справяне с проблемни ситуации при трайни заледявания на пътищата. В срещата е участвал и директорът на Областно пътно управление /ОПУ/ инж. Иван Гавазов.  

От своя страна Чанев е заявил, че няма да позволи компромиси с качеството на пътните артерии през зимата и ще изисква стриктно спазване на поетите ангажименти по договора с възложителя - ОПУ. В противен случай не били изключени и санкции.

657 километра е републиканската пътна мрежа в област Кърджали. Като най-тежки по време на срещата са били посочени участъците към Ардино, Паничково и Мост.