Млекопроизводителите пак ще блокират пътища в знак на протест
Млекопроизводителите пак ще блокират пътища в знак на протест / netinfo

За пореден път фермери от цялата страна ще излязат на национален протестен митинг в сряда от 13 часа. Това съобщи за Дарик лидерът на Асоциацията на млекопроизводителите в България Андриан Цаконски. Протестните действия на животновъдите ще започнат едновременно в 14 населени места от страната с блокиране на пътища. Фермерите отново ще настояват за удовлетворяване изцяло на техните искания, както и за незабавно изплащане на субсидиите за качествено мляко за април. Очаква се протестът да бъде подкрепен и от представители на десните опозиционни партии.

Ето какво каза още Андриан Цаконски:

Колко души очаквате да се включат в протеста?

2000–3000 души ще излязат в цялата страна. Може и повече, не знам.

Какви са плановете ви, докога ще протестирате?

По принцип до 15 часа, но за в бъдеще не знам как ще продължим. Ще се събираме да умуваме, че то само умуваме и това правителство започна да ни третира и като престъпници.

Населените места, в които ще има протести на фермери са: Сандански, Гоце Делчев, Кърджали, Стара Загора, Хасково, Пловдив, Асеновград, Сливен, Монтана, Враца, Велико Търново, Русе, Разград и Тервел.

Последният протестен митинг на фермерите се състоя на 27 август пред Министерски съвет. Заради сблъсъци между протестиращите и полицаите премиерът Сергей Станишев отказа да се срещне с представители на животновъдите.