Металурзите от ОЦК подновяват протестите си утре
Металурзите от ОЦК подновяват протестите си утре / netinfo

Металурзите от ОЦК-Кърджали възобновяват протестите утре, заяви регионалният координатор на КНСБ Иванка Караколева. Днес изтича срока, който премиерът Бойко Борисов посочи за разрешаване на казуса с новия инвеститор и мениджмънт.

Началото на протеста е предвидено за 10 часа, когато металурзите ще блокират едно от възловите кръстовища на областния град - това между улиците „Булаир" и „Републиканска". Преди това, в 9 часа, те ще напуснат работните си места в металургичното предприятие и ще застанат пред портала му. По този начин ще бъде обявено и ръководството на комбината за утрешния протест.

"Никой нищо не казва, кой ще е новият собственик, дори и полската "Силезия" да е, кога ще започне да работи завода?", подчерта Караколева. Металурзите обмислят и отправянето на апел за подкрепа в интернет пространството към всички работници в страната, които като тях са станали жертва на некоректни работодатели, в който да се инициира национална подписка и която да бъде изпратена в Брюксел.  „това е начина да обясним на европейската общност, че българските законотворци нехаят за криминализирането на неизплащането на работни заплати", споделят металурзите.