/ Община Кърджали
Меморандум за сътрудничество в областта на управлението, спорта, туризма и инвестициите с китайската 5-милионна Община Мейджоу е подписал кметът на Кърджали, съобщи самият той на брифинг.

Филиал на Тракийския научен институт създават в Кърджали

През миналата седмица той е бил четиридневно проучвателно посещение в Китай, като част от българската делегация, участвала в междуправителствената среща между България и Китай във формата 16 плюс едно, на която е присъствал и премиерът Бойко Борисов.

В рамките на делегацията в рамките на четири дни кметът на Кърджали е посетил 12 фабрики и заводи в различни райони на 5-милионната  община. Домакините са запознали госта с фабрики за озвучителна техника, аудио системи за автомобили, завод за телевизори и мобилни телефони, предприятия за дънни платки на компютри, машиностроителни и фармацефтични заводи.

Инвеститори от Дания проявиха интерес към Кърджали

„Към настоящия момент се очаква няколко представители от Китай да проявят интерес към Кърджали и да посетят града ни с идея за реализация на подобна инвестиция в областта на машиностроенето и на електрониката и електротехниката”, посочи кметът Хасан Азис.