Инвеститори от Дания проявиха интерес към Кърджали

/ Община Кърджали
Инвеститорски интерес и възможност за реализация, а производството си на територията на Кърджали заявиха Улрик Палисхож и Ларс Нилсен, представители на датска  фирма от текстилния бранш от град Хенинг на среща с кмета на община Кърджали инж. Хасан Азис, съобщиха от пресцентъра на общинската администрация.  

НСИ: С 67% са се увеличили преките чуждестранни инвестиции за година в област Кърджали

Фирмата е семейна, а собствениците й, които разговаряха с кмета заявиха, че идеята им е да изнесат производството си в България, като са се ориентирали към района на Кърджали.

Фирмата работи в сферата на текстилния бранш и се занимава с производство на спортни чорапи. В момента, датчаните търсят терен, между 10 и 12 декара, който да бъде подходящ за бъдещата им дейност в нашата страна.

Обществен съвет предлага в Бюджет 2019 да се предвидят средства за нова канализационна мрежа

Инж. Азис представи възможностите на общината като място, в което през последните години са инвестирали големи фирми от Европа и САЩ.  Като вариант за реализация на идеята на инвеститорите инж.Азис представи проекта на общината  разработен по програма  ФАР-ТГС, занова Индустриална зона на Кърджали, както и другите обособили се вече в областния център производствени зони.

По време на срещата бяха коментирани ситуацията на пазара на труда, възможностите за набиране на работна ръка и индустриалните перспективи на Кърджали. По-късно инж. Азис заедно с инвеститорите направиха оглед и на Индустриалните зони на града, включващи тази разработена по проекта  по ФАР  и старата  зона в района на бившето ОЦК.