Кметът Азис: Кърджали гони Виена по показателя „Най-зелен град в Европа
Кметът Азис: Кърджали гони Виена по показателя „Най-зелен град в Европа / netinfo

Кърджали е сред най-зелените градове не само в България, но и на Балканите, отбеляза кметът на родопския град Хасан Азис пред съгражданите си по време на проявите, посветени на Деня на Земята - 21 април. За да аргументира думите си той отбеляза факта, че на всеки жител на града край Арда се падат по 24 квадратни метра зелена площ, което го нарежда сред първенците на зелените градове в Европа, начело на които стои Виена. Градоначалникът не пропусна да отбележи, че това зелено богатство трябва да се пази и обогатява, както прави и община Кърджали със строителството на парк „Арпезос Север" край Водното огледало.

100 дръвчета от червен дъб бяха засадени днес на мястото на изгорялата преди години борова гора в друг парк на Кърджали - „Простор". Така община Кърджали се включи и в инициативата на в. „24 часа", Министерството на околната среда и водите и Министерството на земеделието и храните, наречена „Да засадим дърво".

В рамките на днешния празник, посветен на Деня на Земята Клубът по фотография към ОДК представи на открито, пред театър „Димитър Димов", тематична изложба. Тя включваше 30 фотографии, с част от които младите фотографи участваха и в регионалния фотоконкурс „Красивата природа на моя роден край".

Преди това колоездачна обиколка и конкурс за аранжиране на цветя гарнираха днешния екопразник. В проявите се включиха деца от всички училища на общината и ОДК в Кърджали.