Евдокия Манева отпускала 2,5 милиона за сметището в Кърджали
Евдокия Манева отпускала 2,5 милиона за сметището в Кърджали / netinfo

Безсрочна блокада на пътя за сметището край сило Вишеград обявиха вчера жителите на свата кърджалийски квартала "Гледка" и "Горна Гледка". Няма да пускаме нито една кола, която вози боклук, докато зам.министър Евдокия Манева не изпълни обещанието си и не отпусне 500 000 лв. за построяването на обходен временен път, категорични са протестиращите. Не може на ден да преминават по 1000 коли през къщите ни, ще ги разрушат, жалват се те.
Министерството на околната среда и водите ще осигури 2,5 милиона лева за изграждане на обходен път за сметището, заявила пред областния управител на Кърджали Иванка Таушанова зам.министърът на околната среда и водите Евдокия Манева. Парите били предвидени в проектобюджета за 2010 година. Ангажимент на общината бил да представи инвестиционен проект за 4,5 километровото трасе, какъвто в МОСВ няма подаден, уточнила Манева. Имало е само искане за финансиране.
Иванка Таушанова се е ангажирала да постави въпроса на вниманието на МОСВ след разговор с протестиращите жители на квартал „Гледка". Съдействие от нея поиска и кметът на Кърджали Хасан Азис, който също застана на страната на протестиращите в първия ден от блокадата на пътя.