БСП в Кърджали поиска оставката на шефа на Общинския съвет Раиф Мустафа
БСП в Кърджали поиска оставката на шефа на Общинския съвет Раиф Мустафа / netinfo

Оставката на председателя на Общинския съвет в Кърджали Раиф Мустафа поискаха съветниците от БСП. Решението е взето на извънредно заседание на групата, която е решила да започне консултации за исканата оставка, съобщиха от местната партийна централа.

Според областния лидер на БСП и председател на групата съветници в Кърджали се е оформила нова управляваща коалиция. „Обслужвайки политическите интереси на управляващата вече в Кърджали коалиция ГЕРБ - ДПС, Раиф Мустафа умишлено погази Правилника за дейността на Общинския съвет и превърна последната сесия в трибуна за политическа дейност на съветници от ГЕРБ. Целта е да се замаскират общите действия на двете партии за избиране на удобен за тях Управителен съвет на дружеството „Пазар на производителите" в Кърджали" мотивира решението за оставка на Раиф Мустафа соцлидерът.

По думите му общинските съветници от БСП се противопоставят категорично на действията на новата коалиция, насочени в ущърб на интересите на жителите на общината.

„При процедурата за гласуване на оставката на сегашния председател на Общинския съвет ние ще разчитаме на подкрепата на всички честни и отговорни пред избирателите си съветници, независимо от листата на коя политическа сила са избрани. Анализът на политическата ситуация сочи, че Раиф Мустафа може да запази поста си само с подкрепата на ГЕРБ", каза Милко Багдасаров. По думите му крайно време е маските да паднат и да се види ясно кой управлява Кърджали .