Бойко Борисов ще предложи на гръцкия си колега да му дострои пътя до Маказа
Бойко Борисов ще предложи на гръцкия си колега да му дострои пътя до Маказа / netinfo

В най скоро време министър-председателят Бойко Борисов ще предложи на гръцкия си колега Андонис Самарас пътя до Маказа от гръцка страна да бъде достроен от български пътни строители. „За Маказа съм се разбрал с премиера на Гърция. Приятели сме още от опозиционните години. Просто ги няма тези пари да довърши километър и половина", коментира в Кърджали българският премиер, запитан кога ще бъде отворен прохода Маказа. „Грехота е да стои прохода така и да не работи. По ли е добре", каза още бойко Борисов.

Попитан за упреците към него за това, че правителствения самолет е бил даван на „Бистришките тигри", той „контраатакува" като попита „защо са купени двата еърбъс-а втора ръка за над 100 милиона лева, от най-ниско тарифните, които са возили пътници по цяла Европа?  Защо ги купиха в последните дни на управлението си?". Според Борисов това е било „далавера" и е направено, за да се вземат комисионни.

„Тези самолети стават само за пътнически. Те вътре нямат монитори, масички. Като пътувам някой път с този еърбъс, си нося едни табуретчици и си слагам отпред кафето на табуретките. Питайте стюардесите дали не е вярно", каза още Борисов и подчерта, че това е правителствена далавера на правителството на Станишев.